Q&A: Kenapa Kena Pakai Face Scrub?

Assalamualaikum semua :)

Sebelum ni nia dah pernah kongsikan dengan kau orang semua tentang tips penjagaan muka gaya nia sendiri. Kalau kau orang terlepas entry tu, jangan risau. Nia dah sertakan link entry tersebut kat bawah ni siap – siap untuk kau orang.


Selepas nia kongsikan tips penjagaan muka tu, ada yang bertanya dengan nia kenapa kita kena pakai face scrub? Kalau tak pakai tak boleh ke? Kalau pakai, apa hasilnya? Haa, jadi kali ni nia akan menjawab semua pertanyaan kau orang tu dalam entry ni.



Kenapa kena pakai face scrub?
Untuk menghilangkan sel – sel kulit mati di muka. Dengan hanya menggunakan pencuci muka sahaja, sel – sel kulit mati tak dapat dihilangkan. Kena guna face scrub, baru boleh hilang.

Kalau tak pakai face scrub, boleh tak?
Boleh, takde masalah.

Kalau pakai face scrub, apa hasilnya?
Pertamanya tentulah sel – sel kulit mati kat bahagian muka akan hilang. Kemudian, bila sel – sel mati kat bahagian muka dah hilang, kulit muka akan menjadi lebih lembut dan cerah.


Itu sahaja untuk sesi Q&A kali ini. Harap – harap nia dapat menjawab pertanyaan kau orang semua. Kalau kau orang ada apa – apa pertanyaan, kau orang boleh tinggalkan soalan kat bahagian komen.

Sumber gambar: google.com

No comments:

Post a Comment

satu komen daripada anda membuatkan saya senyum lebar :)